Hoe herken je verzuringsklachten?

Fase 1: Infectiegevoeligheid, Allergieën, Darmklachten, Oprispingen, Huidproblemen, Slaapstoornissen, Spierkrampen, Cariës, Libido verlies

Fase 2: Artrose, Reuma, Diabetes, Nierstenen, Osteoporose, Fibromyalgie, Jicht en diverse andere verouderingsziektes, versnelt ouder worden

Welke factoren veroorzaken de opslag van zure afvalstoffen in het lichaam?

Voedingspatroon en levensstijl zijn van grote invloed op de opslag van
zure afvalstoffen in het lichaam. In het Westen (maar ook steeds meer in het Oosten) verschuift door (opkomende) welvaart het voedingspatroon en de levensstijl waarbij de balans doorslaat naar de zure kant.

Voeding
Voedsel dat we eten heeft na verbranding ervan een zuurvormende invloed op het lichaam. Met name dierlijke eiwitten, suikers, bepaalde vetten, alcohol, koffie en limonades laten na verbranding veel zuren achter. In principe hebben groenten en sommige fruitsoorten een ontzurende werking, maar doordat voedsel nooit 100% volledig verbrandt, blijven ook hierbij organische afvalzuren achter.

Stress
Stress leidt tot relatief veel zure afvalstoffen. In een stresssituatie breekt het lichaam veel cellen af waarbij urinezuren vrijkomen. Mensen die vanuit hun werk- of privésituatie regelmatig stress ervaren maar al te goed dat de zuurbalans doorslaat.

Overige factoren die het lichaam (sterk) verzuren zijn:

-Roken
-Medicijngebruik
-Teveel overmatige spierbelasting
-Straling (zendmasten, WiFi, mobile telefoons, DECT telefoons, e.d.)
-Luchtverontreiniging

Hoe worden zure afvalstoffen door het lichaam verwerkt?

Zure afvalstoffen die in het bloed vrijkomen worden door het lichaam uitgescheiden via de nieren, de longen en de huid. Naast uitscheiding via de uitscheidingsorganen probeert het lichaam de zuurgraad van het bloed op een constant niveau te houden door afvalzuren te neutraliseren via onze basische buffer.

Wanneer de hoeveelheid afvalzuren na verbranding in het bloed te groot is om door de basische buffer natriumbicarbonaat geneutraliseerd of door de uitscheidingsorganen afgevoerd te worden, gaat het lichaam over tot andere mechanismes om de zuurgraad constant te houden;
Het lichaam “rooft” basische mineralen als calcium en magnesium uit o.a. de botten en bindt deze met de overtollige schadelijke zuren.

Ondersteun je zuurbalans door te Ontzuren!

Om een goede gezondheid na te streven is het van essentieel belang om tegenwicht te bieden aan de dagelijkse aanwas van zure afvalstoffen in uw lichaam.

  • Je kunt beginnen met het veranderen van je voedingspatroon – meer ontzurende voeding zoals groenten en minder dierlijke eiwitten en suikers (bij een voedingsanalyse ontvang je een compleet overzicht van voedingsproducten) – met daarnaast een aangepaste levensstijl (minder stress, voldoende rust en minder overmatige spierbelasting). Maar helaas is dit niet genoeg om het dagelijkse zuuroverschot volledig te neutraliseren.

Je kunt de zuurbalans van uw lichaam dagelijks extra ondersteunen door te ontzuren. Ontzuren is het proces waarbij dagelijks de stroom zure afvalstoffen wordt geneutraliseerd en opgebouwde zuurresten uit het lichaam worden verwijderd.

Dit kun je bijvoorbeeld versterken door extra groentesappen te drinken,wat je enorm zal helpen dit proces te versnellen.

Wil je hier wellicht meer inzicht over krijgen? Dan doe ik graag een advies gesprek met jou in om jouw situatie op een dieper laag in te kunnen schatten.

Plan HIER jouw persoonlijk gratis adviesgesprek met mij